Οι απαιτήσεις που διατυπώνονται συχνά σε σχέση με μια βαφή μαλλιών έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα ως προς την επίτευξη της επιθυμητής απόχρωσης και την προστασία των μαλλιών.

Απαντώντας στις απαιτήσεις του σύγχρονου κομμωτηρίου η ΚΥΑΝΑ προτείνει μία βαφή μαλλιών η οποία αποτελεί προϊόν μελετών που έχουν βασιστεί στα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα του χώρου της κοσμετολογίας.

Παράλληλα δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική φύση εισάγει ανάμεσα στα συστατικά της  μια σειρά φυτικών εκχυλισμάτων με ευεργετικές ιδιότητες  για την υγεία των μαλλιών και της επιδερμίδας του κεφαλιού.

Το αποτέλεσμα είναι μια βαφή μαλλιών που μπορεί να αποτελέσει μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης στα χέρια του κομμωτή προσφέροντας παράλληλα:

 • Ποικιλία χρωματικών επιλογών
 • Αποτέλεσμα μακράς διαρκείας
 • Ακρίβεια στο αποτέλεσμα
 • Έως και 100% κάλυψη λευκών
 • Αντιοξειδωτική δράση
 • Έως 3 τόνους ξανοίγματος ή έως 5 για τα ξανθιστικά
 • Ενυδατική δράση
 • Προστασία της ποιότητας της τρίχας
 • Φόρμουλα απαλλαγμένη από βαρέα μέταλλα
 • Χαμηλό ποσοστό αμμωνίας (1,6 στα σκούρα και 2,7 στα ανοιχτά χρώματα)

ΑΤΟΦΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ

Η νέα φιλοσοφία στο χρώμα που θέλει ποιότητα και αποτέλεσμα στάθηκε η αιτία να μειωθούν τα ποσοστά αμμωνίας (1,6% στα σκούρα χρώματα  και 2,9% στα ξανθά) που περιέχονται στη βαφή. Έτσι τα λέπια της τρίχας δεν ανοίγουν πολύ και ως επακόλουθο αυτή δε χάνει την ποιότητά και την ακεραιότητά της.

Νέοι χρωστικοί παράγοντες τελευταίας τεχνολογίας μεγιστοποιούν την χρωματική απόδοση, δίνοντας λαμπερά και ζωντανά χρώματα ενώ παράλληλα καλύπτουν τέλεια τα λευκά μαλλιά ή την προηγούμενη απόχρωση.

Η καινοτομία της βαφής βασίζεται στο σχεδιασμό νέων μονομερών μορίων χρωστικών πολύ μικρού μεγέθους ώστε να εισχωρούν με ευκολία μέσα στα λέπια της τρίχας (που λόγω του μικρού ποσοστού αμμωνίας πλέον δεν ανοίγουν τόσο). Στη συνέχεια τα μόρια αυτά πολυμερίζονται αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς που επιτρέπουν την διατήρησή τους στο εσωτερικό της τρίχας. Ως αποτέλεσμα έχουμε σταθερά, έντονα και συμπαγή χρώματα μακράς διαρκείας.

ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Τα χρωστικά που χρησιμοποιούνται στη βαφή  STUDIO EXPRESSIONS είναι απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα με αποτέλεσμα η βαφή να περιέχει υπερδιπλάσιο ποσοστό χρωστικών σε σχέση με το μέσο όρο της αγοράς χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας ελεύθερων ριζών.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτη κάλυψη των λευκών, μεγάλη ένταση στο χρώμα και διάρκεια που εντυπωσιάζει. Παράλληλα όμως δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας των μαλλιών που συμβάλλει στη διατήρησή τους σε άψογη κατάσταση.

Πρόκειται για μέταλλα που υπάρχουν στα χρωστικά των βαφών. Όσο αυξάνεται η ποσότητα των χρωστικών τόσο αυξάνεται και η συγκέντρωση σε βαρέα μέταλλα.

Στα μαλλιά εντοπίζονται βαρέα μέταλλα που προέρχονται από το νερό και από τον οργανισμό μας. Βρίσκονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στις πορώδεις άκρες των μαλλιών. Τα μέταλλα δεν είναι      βλαβερά αλλά όταν συναντούν το υπεροξείδιο του υδρογόνου αντιδρούν σχηματίζοντας ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να επιτεθούν και να σπάσουν τους δεσμούς στους οποίους οφείλεται η συνοχή των μαλλιών προκαλώντας φθορά. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τον χρωματισμό των μαλλιών εμποδίζοντας τους παράγοντες σύζευξης να συναντήσουν τις κατάλληλες πρόδρομες ενώσεις με αποτέλεσμα να προκύπτουν μόρια λανθασμένου χρώματος και αλλοίωση χρωματικών τόνων.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΝΕΡΓΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ

Η ΚΥΑΝΑ για το σχεδιασμό της βαφής STUDIO EXPRESSIONS έχει χρησιμοποιήσει τόσο στοιχεία που αποτελούν τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα στο χώρο της κοσμετολογίας όσο και ένα σύνολο εναργών δραστικών φυσικής προέλευσης.

Η τεχνολογία Υαλουρονικού οξέος σε συνδυασμό με την υδρολυμένη κερατίνη του υπεροξειδίου του υδρογόνου δημιουργεί μια τεχνολογία προστασίας που περιορίζει τις αρνητικές επιπτώσεις των βαρέων μετάλλων προστατεύοντας τους δεσμούς της τρίχας από τη φθορά.

Πιο συγκεκριμένα, το Υαλουρονικό οξύ διατηρεί τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας στην τρίχα εισχωρώντας στα θυλάκια και χαρίζοντας στα μαλλιά απαλότητα και ελαστικότητα προλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το σπάσιμο.

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί το βασικό συστατικό των μαλλιών. Η καταστροφή των περιτριχίων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια κερατίνης με ακόλουθο αποτέλεσμα τη φθορά και συχνά το σπάσιμο των μαλλιών. Η προσθήκη κερατίνης στο μείγμα της βαφής ενισχύει τον προστατευτικό της χαρακτήρα.

Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πολυφαινόλες,  ιχνοστοιχεία και σίδηρο. Έχει αντιοξειδωτική δράση και ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά ενισχύοντας την ανάπτυξή τους.

Παράλληλα ένα σύνολο εκλεκτών φυσικών στοιχείων όπως εκχυλίσματα φυτών και κερί μελισσών εξασφαλίζουν μία προστατευτική βάση η οποία αποτελεί το 92% της φόρμουλας της βαφής.

ΑΜΜΩΝΙΑ… το αλκαλικό συστατικό

Η αμμωνία αποτελεί αλκαλικό συστατικό στις βαφές STUDIO EXPRESSION. Ανοίγει τα λέπια της τρίχας αφήνοντας χρωστικές ουσίες και υπεροξείδιο του υδρογόνου να διεισδύσουν στον φλοιό. Η αμμωνία απελευθερώνει οξυγόνο από το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο οξειδώνει τις χρωστικές ουσίες. Η αμμωνία σε συνδυασμό με οξυγόνο ενεργοποιεί τη διαδικασία ξανοίγματος. Επειδή η αμμωνία είναι αέριο, εξατμίζεται στο τέλος της διαδικασίας βαφής των μαλλιών.

ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ - H2O2… συγκέντρωση ατόμων οξυγόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι μια συγκέντρωση ατόμων οξυγόνου η οποία μετράται με βαθμούς ή εκατοστιαία αναλογία. Τα άτομα οξυγόνου ενώνονται μεταξύ τους επιτρέποντας τη διαδικασία οξείδωσης..

ΒΑΘΜΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΟ

5

1,5%

10

3%

20

6%

30

9%

40

12%

Η κρέμα υπεροξειδίου της ΚΥΑΝΑ είναι εμπλουτισμένη με υδρολυμένη κερατίνη και προσεκτικά κεριά που προστατεύουν τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της βαφής.

Επίσης περιέχει υψηλής ποιότητας σταθεροποιητικούς παράγοντες οι οποίοι εξασφαλίζουν αποτέλεσμα μακράς διαρκείας.

Η κρέμα υπεροξειδίου πρέπει να αναμειχθεί με τη βαφή studio expressions σε αναλογία:

1 σωληνάριο βαφής 100ml – 150ml  κρέμα υπεροξειδίου

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε  ένα δοσομετρητή ώστε να γίνονται σεβαστές με ακρίβεια οι αναλογίες.

Το αλκαλικό PH της αμμωνίας ανοίγει τα λέπια της τρίχας

Η αμμωνία επιτρέπει στο υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) να απελευθερώσει οξυγόνο το οποίο οξειδώνει τα χρωστικά μικρο μόρια που χτίζουν το χρώμα πάνω στο στέλεχος της τρίχας

Η αμμωνία επιτρέπει στο υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) να απελευθερώσει οξυγόνο που ξανοίγει τις φυσικές μελανίνες.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΦΗΣ STUDIO EXPRESSIONS

Τρεις είναι οι βασικές λειτουργίες της βαφής STUDIO EXPRESSIONS

 1. Η κάλυψη των γκρίζων μαλλιών
 2. Ο χρωματισμός των φυσικών μαλλιών
 3. Ο χρωματισμός των βαμμένων μαλλιών

Ι. Η κάλυψη των γκρίζων μαλλιών

Για την επίτευξη της κάλυψης των γκρίζων μαλλιών θα πρέπει:

Να γίνει επιλογή του ύψους του τόνου που θέλουμε να πετύχουμε

Να καθορίσουμε με προσοχή το χρωματικό επίπεδο των φυσικών μαλλιών

Να καθορίσουμε προσεκτικά πόσοι τόνοι ξανοίγματος είναι απαραίτητοι για την επίτευξη του επιπέδου του τόνου στόχου

Για την απόλυτη κάλυψη των γκρίζων μαλλιών το ΒΗΜΑ 3 πρέπει να ακολουθείται πιστά.  Αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών δεν ξανοιχθεί επαρκώς δε θα σταθεί δυνατό να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν για παράδειγμα σε φυσικά μαλλιά χρωματικού τόνου 5 έχουμε σα  στόχο τον τόνο 8.3 και χρησιμοποιήσουμε υπεροξείδιο 30 βαθμών, η ξανοικτική δύναμη δεν θα είναι επαρκής και θα σταθεί αδύνατο να φτάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η δύναμη της δράσης χρωματικής απόθεσης θα είναι ισχυρότερη από την ξανοικτική δύναμη και κατά συνέπεια το επιθυμητό χρώμα θα φαίνεται περισσότερο σαν 7.34.

Για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος χρειάζεται να αυξήσουμε την ξανοικτική δύναμη χρησιμοποιώντας οξειδωτική κρέμα 40 βαθμών.