Κερατίνη

Η κερατίνη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης μη υψηλή περιεκτικότητα σε κυστίνη, ένα αμινοξύ που την καθιστά ανθεκτική, ελαστική και αδιάλυτη.

Η κερατίνη είναι η βασική προστατευτική ουσία των μαλλιών του δέρματος και των νυχιών.

Είναι δύσκολο να εξαχθεί χωρίς να καταστραφεί η κυστίνη ή να θυσιαστεί η δραστικότητά της.

Η τεχνολογία QUEEN  keratin treatment αποτελεί μια κατοχυρωμένη διαδικασία που εξασφαλίζει μια ήπια και αποτελεσματική μέθοδο για να το πραγματοποιήσετε.

Οι κερατίνες προέρχονται από καθαρό μαλλί που συλλέγεται από πρόβατα Νέας Ζηλανδίας.  Η απουσία πηγών ρύπανσης στην περιοχή εγγυάται μία αγνή πρώτη ύλη ενώ οι διαδικασίες εξαγωγής δεν επηρεάζει ή ταλαιπωρεί τα ζώα. Πρόκειται δηλαδή για ένα cruelty free προϊόν.

Πως λειτουργεί;

Το μοναδικό μας συστατικό από βιοπολυμερή είναι ουσιαστικά μια «υγρή μορφή τρίχας» που αναμιγνύεται απαλά με τα μαλλιά στο κεφάλι σας, τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό τους.

Προσδίδει επίσης στα μαλλιά συστατικά που έλειπαν εξαρχής και όσα έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.  Τα μικρότερα μόρια κερατίνης διεισδύουν στον φλοιό της τρίχας βελτιώνοντας κα επιδιορθώνοντας την ποιότητα εκ των έσω. Η κερατίνη συμπληρώνει τα κενά ανάμεσα στην επιδερμίδα και το στέλεχος της τρίχας και στη συνέχεια επιτυγχάνεται στεγανοποίηση με ένα σίδερο υψηλής θερμότητας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι μπούκλες και προστίθεται δύναμη και ελαστικότητα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση καθώς το προστιθέμενο βάρος της κερατίνης λειαίνει και τιθασεύει τις μπούκλες.

Τα μεγαλύτερα μόρια κερατίνης επικαλύπτουν την επιδερμίδα του κεφαλιού εξωτερικά και την προστατεύουν από την περιβαλλοντική βλάβη που προκαλείται από παράγοντες όπως οι υπεριώδεις ακτινοβολίες, το νέφος και άλλες ρυπαντικές ουσίες.

Εκτός από την κερατίνη η θεραπεία BRAZILIAN COMPLEX KERATIN TREATMENT της QUEEN  περιέχει ένα μείγμα από πολύτιμα συστατικά που εγγυώνται πιο δραστικά αποτελέσματα.

Αυτά είναι:

HIPPOPHAE RAMNOIDES OIL (ιπποφαές το ραμνοειδές)

CAMELIA SINENSIS (καμέλια σινική)

HAMAMELIS VIRGINIANA (Αμαρηλίς η βιργιανική)

ALOE BARBADESNIS (Aλόη)

BORAGO OFFICINALIS (Μπουράντζο)

SIMMONDSIA CHINENSIS (Jojoba)

OENOTHERA BIENNIS (Οινοθήρας ο διετής)

CALENDULA OFFICINALIS (Καλέντουλα η φαρμακευτική)

BUTYROSPERMUM PERKII (Καριτέ)

Βαφή, ανταύγειες και Brazilian Keratin Treatment της QUEEN

Αν ο πελάτης σας επιθυμεί βαφή θα πρέπει να την κάνετε ΠΡΙΝ εφαρμόσετε τη Βrazilian Keratin Treatment. Πραγματοποιώντας τη βαφή πριν από τη Brazilian keratin Treatment θα επιμηκύνετε τη διάρκεια του χρώματος μιας και το πέρασμα του σίδερου ισιώματος κρυσταλλώνει το προϊόν πάνω στα μαλλιά και κλειδώνει τα λέπια της τρίχας.

Επίσης, κατά την επανάληψη, βάφετε μόνο τη ρίζα και όχι τις άκρες γιατί θα χαθεί η ένταση της θεραπείας.

Αν ο πελάτης επιθυμεί ανταύγειες λούζουμε με το σαμπουάν καθαρισμού PRE TREATMENT όλα τα μαλλιά και συνεχίζουμε κάνοντας τις ανταύγειες (και πέρασμα ρεφλέ αν χρειαστεί). Στη συνέχεια προχωράμε στην θεραπεία Brazilian Keratin Treatment, η οποία θα επιμηκύνει τη διάρκεια του χρώματος μιας και το πέρασμα του σίδερου ισιώματος κρυσταλλώνει το προϊόν πάνω στα μαλλιά και κλειδώνει τα λέπια της τρίχας.

Για ημιμόνιμη βαφή

Καθώς στην περίπτωση της ημιμόνιμης βαφής αυτή εναποτίθεται μόνο στο εξωτερικό μέρος της τρίχας, χρησιμοποιήστε πρώτα το σαμπουάν PRE TREATMENT και έπειτα την ημιμόνιμη βαφή. Ξεβγάλετε τη βαφή μόνο με νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε την Brazilian Keratin Treatment της QUEEN. 

Μη επεξεργασμένα μαλλιά (που δεν έχουν βαφτεί προηγουμένως ή δεν έχουν υποστεί χημική επεξεργασία)

Τα μη επεξεργασμένα μαλλιά είναι λιγότερο πορώδη από τα μαλλιά που έχουν βαφτεί ή έχουν υποστεί χημική επεξεργασία. Γι’ αυτόν το λόγο συνιστούμε να κάνετε 3 σχολαστικά λουσίματα με σαμπουάν με ένα μείγμα ίσων μερών από σαμπουάν PRE TREATMENT  και υπεροξείδιο 20 βαθμών το οποίο θα βοηθήσει την τρίχα να γίνει πιο πορώδης επιτρέποντάς την να απορροφήσει το προϊόν. Αν δεν το κάνετε, υπάρχουν πιθανότητες τα αποτελέσματα της πρώτης εφαρμογής της θεραπείας να μην είναι ιδιαίτερα επιτυχή.

Προσοχή: Κατά την επαναληπτική θεραπεία προσθέστε ξανά στο σαμπουάν οξυζενέ 20 βαθμών για να ανοίξουν οι πόροι της τρίχας και να διεισδύσει η κερατίνη, διότι τα λέπια της τρίχας πιθανώς να είναι ακόμα σφραγισμένα από την πρώτη εφαρμογή .

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 5 ΒΗΜΑΤΩΝ QUEEN keratin TOTAL

Απαιτούμενα εργαλεία:

  • Σαμπουάν καθαρισμού και προετοιμασίας PRE TREATMENT
  • Queen Keratin Treatment
  • Σεσουάρ
  • Κάπα, γάντια, προστατευτικό αυτιών (προαιρετικό)
  • Χτένα μέτριας απόστασης δοντιών
  • Σίδερο ισιώματος έως 230Ο
  • Πλαστικό μπολ για το προϊόν

ΒΗΜΑ 1

Α. ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ: Λούστε τα μαλλιά 2 φορές με σαμπουάν καθαρισμού/προετοιμασίας PRE TREATMENT SHAMPOO της σειράς QUEEN και αφήστε τη σαπουνάδα στο κεφάλι για 10-20 λεπτά ώστε να βοηθήσει να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να διεισδύσουν τα μόρια της κερατίνης.

Σε περίπτωση που έχουμε πολύ σκληρά  και σγουρά μαλλιά ή με πρόσφατη εφαρμογή κερατίνης, στο δεύτερο χέρι σαμπουάν προσθέτουμε 10ml οξυζενέ 20 βαθμών για να βοηθήσει να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας.

Β. ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Λούστε τα μαλλιά 2 φορές με σαμπουάν καθαρισμού PRE TREATMENT της σειράς QUEEN. To πρώτο χέρι χρησιμοποιώντας το ως καθαριστικό. Κατά την πρώτη εφαρμογή χρησιμοποιήστε το ως καθαριστικό και ξεβγάλετε αμέσως. Ο χρόνος εφαρμογής στο 2ο χέρι εξαρτάται από την ταχύτητα αλλαγής της υφής της τρίχας (2’-5’ λεπτά). Ξεβγάλετε με άφθονο νερό.

ΒΗΜΑ 2

Ταμπονάρουμε πολύ καλά τα μαλλιά ώστε να αφαιρέσουμε την περιττή υγρασία των μαλλιών και στεγνώστε στη συνέχεια πολύ καλά τα μαλλιά χρησιμοποιώντας σεσουάρ σε μεσαία θερμοκρασία.

ΒΗΜΑ 3

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας κατ’ ελάχιστο 60ml  προϊόντος για την επεξεργασία των μαλλιών μεσαίου μήκους (προσαρμόστε την ποσότητα σύμφωνα με το μήκος της τρίχας).

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η χρήση λιγότερης από την ελάχιστη απαραίτητη ποσότητα προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της τρίχας από το σίδερο ισιώματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ανακινήστε καλά το το μπουκάλι και τοποθετήστε το υγρό της κερατίνης σε ένα πλαστικό μπολ. Χωρίστε τα μαλλιά σε 3 τμήματα με μια μεσαία χτένα. Εφαρμόστε το προϊόν περίπου 2-3 πόντους μακριά από το δέρμα του κεφαλιού (η κερατίνη θα περάσει στο εσωτερικό της τρίχας και θα φτάσει ως τη ρίζα) και χτενίστε το στέλεχος της τρίχας προς τα κάτω. Δημιουργήστε τμήματα ενός ή δύο πόντων, εφαρμόστε το προϊόν με ένα πινέλο σιλικόνης ή πινέλο βαφής (όπως εφαρμόζετε τη βαφή) και στη συνέχεια χτενίστε την τούφα με τη χτένα (μεσαία δόντια) ώστε να απλωθεί σε όλο το μήκος της τρίχας. Αφαιρέστε το παραπανίσιο προϊόν. Τελειώστε με το πίσω μέσος και στη συνέχεια με τα πλαϊνά. Μην εμποτίζετε με υπερβολική ποσότητα προϊόντος τα μαλλιά με προϊόν καθώς αυτό θα οδηγεί σε σπατάλη. Αφήνετε το προϊόν στα μαλλιά για 30 λεπτά. Τυλίξτε με μεμβράνη.

+Μην εφαρμόζετε τη θεραπεία κερατίνης σε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.

ΒΗΜΑ 4

Σε αυτό το βήμα θα χρειαστείτε ένα πιστολάκι. Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσετε το πιστολάκι σε μεσαία θερμοκρασία ή στο κρύο.

ΜΗΝ επιλέγετε υψηλή  θερμοκρασία για το βήμα αυτό. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα αέρος και αφού αφαιρέσετε τη μεμβράνη ξεκινήστε από τον αυχένα και στεγνώστε το προϊόν από τα μαλλιά προχωρώντας προς τα πάνω και από τα πλάγια μέχρι να στεγνώσει όλο το κεφάλι.

Μην στρέφετε ποτέ το πιστολάκι προς το πρόσωπο του πελάτη για να αποφύγετε έτσι να κατευθύνετε πάνω του οποιαδήποτε οσμή ή αναθυμιάσεις.

Στη διάρκεια αυτού του βήματος δεν πρέπει να επικεντρωθείτε στο ίσιωμα των μαλλιών παρά μόνο στο στέγνωμα. Στεγνώστε τα μαλλιά καλά.

ΒΗΜΑ 5

Αφαιρέστε τα γάντια σας. Χρησιμοποιήστε ένα σίδερο ισιώματος που θα φτάσει σε θερμοκρασία από 170Ο ως τους 230Ο (σημαντικό για τη διαδικασία).  Τοποθετήστε προστατευτικά αυτιών στον πελάτη σας. Χωρίστε τα μαλλιά σε τρία μεγάλα τμήματα. Ξεκινώντας από την περιοχή του αυχένα επιλέξτε μία τούφα  1,5 πόντου. Χρησιμοποιήστε το σίδερο ισιώματος. Για να ολοκληρώστε μπορείτε να περάσετε κάθε τμήμα ώσπου να παρατηρήσετε την επιθυμητή λάμψη και απαλότητα.

Περνάμε τις ρίζες 3-4 φορές. Στο πάνω μέρος του κεφαλιού σηκώνουμε κάθετα τις τούφες και μετά το μισό μήκος τους, δίνουμε φόρα προς το αυτί. Δίνουμε έμφαση στις άκρες. Μην ανησυχείτε αν πρέπει να περάσετε τα ίδια τμήματα 5, 6 και ακόμα και 10 φορές.  Δε θα βλάψετε την τρίχα καθώς το σύστημα QUEEN KERATIN TREATMENT περιέχει ένα θερμικό μέσο προστασίας. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιήσατε επαρκή ποσότητα προϊόντος στο βήμα 3. Επιπλέον μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε θερμοκρασία 170-190ΟC  σε μαλλιά ευαίσθητα, ταλαιπωρημένα ή ντεκαπαρισμένα ώστε να μην υποστούν κάποια βλάβη από τη θερμότητα του σίδερου.

– Για τη συντήρηση των μαλλιών και για περισσότερη διάρκεια ενδείκνυται η χρήση σαμπουάν και προϊόντων περιποίησης χωρίς θειούχα άλατα όπως τα παρακάνω προϊόντα:

QUEEN SULFATE FREE SHAMPOO
LIFEBOX COLOR PROTECT
HERBORIA RESTRUCTURING MASK

– Για μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα της θεραπείας θα πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε τεχνική εργασία στο μήκος των μαλλιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μπροστινά μαλλιά/φράντζα που είναι πιο ευαίσθητα. Χτενίστε τα μαλλιά του πελάτη όπως επιθυμεί. ΠΡΕΠΕΙ να συμβουλεύσετε τους πελάτες σας να μη λούσουν τα μαλλιά τους ως και 72 ώρες μετά την αγωγή. Στο διάστημα αυτό δεν πρέπει να βρέξουν τα μαλλιά τους (εφίδρωση, ντους , μπάνιο).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 5 ΒΗΜΑΤΩΝ QUEEN keratin TOTAL

ΒΗΜΑ 1

  1. ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ: Λούστε τα μαλλιά 2 φορές με σαμπουάν καθαρισμού PRE TREATMENT SHAMPOO της σειράς QUEEN και αφήστε το προϊόν για 5-10 λέπτα ώστε να βοηθήσει να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να διεισδύσουν τα μόρια κερατίνης.
  2. ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΒΑΦΗ –ΝΤΕΚΑΠΑΖ): Λούστε τα μαλλιά 2 φορές με σαμπουάν PRE TREATMENT. Στο πρώτο χέρι χρησιμοποιήστε το ως καθαριστικό ξεβγάζοντας αμέσως. Ο χρόνος παραμονής του σαμπουάν στο δεύτερο χέρι εξαρτάται από την ταχύτητα αλλαγής υφής της τρίχας (2’-5’). Ξεβγάλετε με άφθονο νερό.

ΒΗΜΑ 2

Ταμπονάρετε τα μαλλιά χωρίς να τα στεγνώσετε. Σημαντικό: Ανακινήστε καλά το μπουκάλι και αδειάστε 15 ml προϊόντος και περισσότερο ανάλογα με την ποσότητα μαλλιού. Χωρίστε τα μαλλιά σε 3 τμήματα με μια μεσαία χτένα.  Εφαρμόστε το προϊόν 2-3 εκατοστά μακριά από το δέρμα του κεφαλιού (η κερατίνη θα διεισδύσει στο εσωτερικό της τρίχας και θα φτάσει στη ρίζα.

Δημιουργήστε μεγάλα τμήματα και εφαρμόστε το προϊόν με ένα πινέλο σιλικόνης ή πινέλο βαφής (όπως εφαρμόζετε τη βαφή)και στη συνέχεια χτενίστε κάθε τούφα με τη χτένα ώστε να απλωθεί σε όλο το μήκος της τρίχας. Η υγρασία των μαλλιών θα βοηθήσει να γίνει με ευκολία το πέρασμα της κερατίνης QUEEN.

(Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε υγρασία κατά τα πέρασμα)

ΒΗΜΑ 3

Αφήστε το προϊόν στα μαλλιά για 10 λεπτά ή περισσότερο (εξαρτάται από το πόσο σγουρά είναι τα μαλλιά) Τυλίγουμε με μεμβράνη.

ΒΗΜΑ 4

Γι’ αυτό το βήμα θα χρειαστείτε ένα σεσουάρ. Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσετε το πιστολάκι σε μέση θερμότητα ή στο κρύο.

ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμοκρασία για το βήμα αυτό. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα αέρος πλαστική ξεκινήστε από τον αυχένα και στεγνώστε το προϊόν από τα μαλλιά προχωρώντας προς τα πάνω και από τα πλάγια μέχρι να στεγνώσει όλο το κεφάλι.

Μην στρέφετε ποτέ το πιστολάκι προς το πρόσωπο του πελάτη για να αποφύγετε έτσι να κατευθύνετε πάνω του οποιαδήποτε οσμή ή αναθυμιάσεις.

ΒΗΜΑ 5

Αφαιρέστε τα γάντια σας. Θα χρειαστείτε ένα σίδερο ισιώματος που θα φτάσει σε θερμοκρασία από 180-200°C (σημαντικό για τη διαδικασία). Πέρασμα 2-4 επαναλήψεις σε κάθε τμήμα ανάλογα με την ποιότητα των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα λείανσης.

ΠΡΕΠΕΙ να συμβουλεύσετε τους πελάτες σας να μην λούσουν τα μαλλιά τους για έως 72 ώρες μετά την αγωγή. Στο διάστημα αυτό δεν μπορούν να βρέξουν τα μαλλιά τους (συμπεριλαμβάνεται η εφίδρωση στη διάρκεια της άσκησης, του ντους, μπάνιου κ.λπ.)

Για την συντήρηση των μαλλιών και για περισσότερη διάρκεια ενδείκνυται η χρήση σαμπουάν και προϊόντων περιποίησης χωρίς θειούχα άλατα όπως τα παρακάτω προϊόντα:

-QUEEN SULFATE FREE SHAMPOO

– LIFEBOX COLOR PROTECT

-HERBORIA RESTRUCTURING MASK

Αν θέλετε να μειώσετε τη διάρκεια της θεραπείας για εμπορικούς λόγους, πριν το βήμα της πρέσας στεγνώστε και χτενίστε τα μαλλιά με μια βούρτσα χτενίσματος σαν να κάνετε φορμάρισμα.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

1. Μετά την εφαρμογή της κερατίνης για μέγιστο αποτέλεσμα λουστείτε μετά από 72 ώρες με το σαμπουάν sulfate-free της σειράς QUEEN.

Στο διάστημα αυτό μη μαζεύετε τα μαλλιά σας και μην τα τοποθετείτε πίσω από τα αυτιά σας.

2. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με φορά από τη ρίζα προς την άκρη χρησιμοποιώντας μία βούρτσα όχι μεταλλική.

Τελειώνοντας χρησιμοποιήστε το HERBORIA serum για επιπλέον προστασία από το στατικό ηλεκτρισμό που μπορεί να προκληθεί από το σεσουάρ.

3. Η εφαρμογή της κερατίνης κλειδώνει τα χρωστικά στην τρίχα με αποτέλεσμα την μέγιστη διάρκεια του χρώματος και της λάμψης.

* Τοποθετούμε το προϊόν επιμένοντας στο μασάζ στις ρίζες των μαλλιών και στη συνέχεια προχωρούμε στο μήκος των μαλλιών.